25 Haziran 2012 Pazartesi

Sivilceler:Kuruyup Kalasıcalar!

Şu sıralar ne yazık ki sivilcelerle başım dertte.  Dermatologa gittik bu nedenle, sivilcelerimi kurutması için günde bir kez kullanacağım bir jel ve bir de yıkama jeli verdi. Verdiği kurutucu jelin adı Clindoxyl, yıkama jelinin adı ise Babé Stop Akn.


Yüz yıkama jeli ile ilgili şüphelerim var. Kullananınız bileniniz varsa yardımcı olursa sevirim iyi mi, kötü mü, işe yarıyor mu?



İnternetten Babé ürünleri ile ilgili araştırma yaptım. Bir çok kişi memnun kalmamış, cilt problemlerinden kurtulmaya çalışırken yeni sorunlar ortaya çıkmış hatta, komedon oluşması gibi. Ama başka yazılarda da memnun kalanların olduğunu gördüm. Babé ile ilgili şüphelerim olduğu için çok düzenli kullanamadım. İçeriği de aşağıdaki gibi:


Sivilceleri kurutması için kullandığım jeli ise geceleri yüzümü yıkadıktan sonra kullanıyorum. Kurutucu etkisi anında hissediliyor, yüzü geriyor. Hatta anti-aging ürünlermiş botoxmuş boşverilip Clindoxyl kullanılabilir o derece :p


Şaka tabii, sabah yıkayıp güneş koruyucuyu sürünce o gerginlik tamamıyla gitmese de cilt rahatlıyor. Şu kısa sürede bile cildimde bir düzelme oldu, bahsedildiği gibi Clindoxyl'in kurutucu ve soyucu etkisi işe yaradı sanırım kullanmaya başlayalı çok kısa süre olmasına rağmen. Ancak bu jeli kullanırken asıl dikkat edilmesi gereken asla güneş ışınlarına güneş koruyucu kullanmadan maruz kalmamak. Aslını isterseniz hiç bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalmamız gerekiyor, cildimiz yaşlanıyor, lekeniyor, ben, çil oluşumu artıyor. Son olarak dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise; Clindoxyl'in kesinlikle iki aydan uzun kullanılmaması gerektiği.


Kurutucu jeli kullanmaya devam edeceğim bakalım bir iki aya kadar tamamen iyileşecek mi yüzüm.
B.

44 yorum:

  1. Benimde aylardır geçmeyen sivilcelerim var , ben güneşle hep yakın temastayım bü ürünü kullanmak isterim ama sanırım sonbaharda :)

    http://rimellikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım en iyisi bir dermaloga görünmek kullanmadan önce. Aman güneşten sakın, koruma faktörlü nemlendiriciler kullanmakta fayda var.

      Sil
  2. Bende de sivilce kırk yılda bir, bir tane çıkıyor ama öyle sinir oluyorum ki. Sivilce kurutucu etkili ise kullanılabilir tabi önce kendi dermatologunuza sormak lazım.
    Babe marka yüz için güneş kremi kullanıyorum memnunun ama başka ürünlerini hiç kullanmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 faktör mü kullandığın güneş kremi? Eczanede testerını verdiler Babé güneş koruyucunun denemedim henüz. Memnunsan bir deneyeyim :)

      Sil
    2. Evet 50+ yazıyor öyle aman aman bir özelliği yok ama beğendim ben yani kıvamını falan.

      Sil
    3. Ben de bir deneyeyim o zaman testerını :)

      Sil
  3. Clindoxyl benım de kurtarıcı ilacım,blogumda teşekkur etmıştım kendısıne:)

    http://myshimizu.blogspot.com/2012/05/clindoxyl-jel.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten kurtarıcı :) Ben de çok faydasını gördüm :)

      Sil
    2. arkadaşlar hastaneye gittim sivilcelerimle başım büyük dertte
      doktor Clindoxyl verdi ama işe yaramıyor lütfen yardımcı olun sevgilimin karşısına böyle çıkamam fondöten bile sivilcelerimi kapatmıyor ne yapmalıyım bildiğiniz bi krem varsa önerin .
      İmex geçiriyordu sivilcelerimi ama o kremi kaybettim yenisini alıcam inşallah geçer sizede imex'i öneririm bu arada ben bartınlıyım imex burda 3- 5 tl haberiniz olsun ... :) ...

      Sil
  4. canım Aknefug bp 5 diye bir ürün duymuştum iyi baya diye bir araştır istersen sivilcelere baya iyi geliyormuş

    YanıtlaSil
  5. Şunu bi kullanmayı bitireyim bitirmezse sivilceleri doktora bir de o ilacı sorayım canım çok sağol :)

    YanıtlaSil
  6. canım bende clindoxyl kullanıyorum 4 gündür evet sivilcelerimi geçiriyor ama kırmızı kırmızı kalıyorlar :( sende leke kaldımı :( blog'uma yazmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben Clindoxyl'den cok memnun kaldim bir aya yakin sure kullandim ve cildim cok cok duzeldi. Duzenli olarak iki ay boyunca ince bir tabaka halinde uygulamani oneririm. Ne yzaik ki ben uygulayadim iki ay rutin bir sekilde. Sonra da iki ay icinde kullanilip iki ayi doldugu anda atilmasi gerektigi icin atmak zorunda kaldim. Yenisini almak icin bir cok eczaneye sordum ama yoktu yerine baska birsey aldim. Yakinda onu da tanitacagim.

      Sil
    2. Kirmizi kirmizi kaliyorlar kismini cevaplamamisim o kadar uzunca yazip :) Kullanmaya devam et canim o kirmiziliklari da gecirecektir, benimkileri gecirmisti. Ancak kurutucu ve soyucu etkisi oldugu icin cildini nemlendirmeyi ihmal etme olur mu? Umarim tum sivilcelerimizden kisa zamanda kurtuluruz hayirlisiyla :)

      Sil
    3. ay canım inşallah :( ben roac. kullanmama rağmen haalaa çıkıyorlar sinir oluyorum :(

      tatlım nemlendirici bulamıyorum ne sürsem ya alerji yapıyo yada sivilce.. neden yaaa :((((((((

      Sil
    4. Canim bir dermatologa gitmende fayda var o zaman hem oneride bulunur hem de bir alerji testi yaptirirsin belki vucudun belli bitki ozune ve ya kimyasala tepki veriyordur.

      Sil
    5. olabilir tatlım :) 1 ay sonra kontrolüm var sorayım o zaman teşekkürler :)

      Sil
    6. Tamam canım, ne yaptım ki rica ederim :)

      Sil
    7. Benimde yüzümde sivilceler ve güneş lekeleri vardı Cildiyeye gittim Clindoxyl jel ve Expigment krem verdi 1 aydır kullanıyorum ve çok memnunum 1yıldır bu sıkıntıyı çekiyordum Okadar çok bitkisel ürün kullandımki Ama hiçbiri işe yaramadı aksine yüzüm dahada kötü oldu Sakın ama sakın doktora gitmeden yüzünüze maskeymiş şuymuş buymuş kullanmayın Benim cildim yağlı o yüzden bu kremleri verdi Bide hap verdi doktor Bunları kullanan arkadaşlar varsa kesinlikle 50 faktörlük güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmasınlar Babe yada sebamedin yağsız güneş koruyucusunu kullansınlar Bide doktor bana mayıs ayına kadar kullanmamı söyledi verdiği kremleri Kuzenim eczacı babenin veye sebamedin ürünlerini kullanmamı tavsiye etti Doktorumda bu markaları tavsiye etti Mutlaka cildiyeye gidin Öyle kulaktan dolma bilgilerle cildinizi mahvetmeyin

      Sil
    8. Katılıyorum kesinlikle öncelikle bir doktora danışmak şart. Herhangi bir ilacın birine iyi gelmiş olması bize iyi geleceği anlamına gelmiyor. Umarım kısa sürede kalıcı özüm alırsın bir daha da sivilcelerle uğraşmazsın :) Çok teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  7. benim sivilcelerim niye gecmiyo .s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçseler de yeniden çıkmaya başlıyorlar, çözemedim ben bu sivilceleri :(

      Sil
  8. clindoxyl i iki aydan daha fazla kullanmamanı doktorun mu söyledi ? ben de o konuyu merak ediyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melikeciğim, Clindoxyl'in kullanım ömrü iki ay o nedenle iki ay geçtikten sonra kullanıma devam etmemek gerekiyor. Uzun süredir kullanmadım ancak prospektüsünde yazdığını sanıyorum ayrıca eczacı tarafından da ürünü alırken iki ay kullanımın ardından atmam ve buzdolabında saklamam söylenmişti. Yani aynı tüpü iki aydan sonra kullanmamak gerekiyor, ürünü tekrar alıp devam etmekte bir sakınca olduğunu duymadım. Ancak iki ay kullanımın ardından hala sivilcelenme devam ediyorsa bir doktora başvurup başka bir çözüm aramakta fayda var. Sürekli çıkan sivilceler yerine dönemsel sivilceler için kullanılmalı bence. Çünkü bu ürünün çok uzun süre kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sivilceleri kuruttuğu doğru ancak kesin çözüm değil kullanımı kestiğinde sivilcelerin tekrar çıkma olasılığı yüksek ve sivilce dışındaki bölgelere uygulandığında cildi korkunç şekilde kurutup hassasiyete neden oluyor.

      Sil
  9. iki aydan fazla kullanmamak konusunda doktorun mu söyledi iyi ay yeterli olur muymuş? ben de o konuyu merak ediyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilaç açıldıktan sonra iki ay içinde tüketilmeli, kullanım ömrü iki ay. Doktorunuza danışarak sivilce problemi devam ediyorsa yeni bir tüp alıp onunla tedaviye devam edilebilir sanıyorum.

      Sil
  10. ben kullanıyorum fena değl sivilcelerime pek etkisi yok ama çok kötüde değil. aylardır kullanıyorum sabah akşam ama en küçük sivilcelerim bile sönmedi malesef. ve benim cildim hayvan gibi yağlı olsa bile çok kurutuyor ve nemlendirici sürmek "zorunda kalıyorum". fakat ve fakat nutrogena dan iyi o kesin. pullanma yaptı nutragena nın "deep clean" yüz jeli. "bende" kuruluktan pullanma yaptı. hemde bende. bende yanı :D gün içinde sırf yüzünden "4 kepçe yağ" çıkacak bende pullanma yaptıysa sakın almayın bence :D işe yaramasada iyi kötü kullanıyorum. (okadar para verdik atmak olmaz :D)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, ben doktora gittiğimde banada Clindoxyl ve Nutraplus nemlendirici verdi nemlendiriciyi 3-4 gün kullandım Clindoxyl yide 1 aydır kullanıyorum fakat tenimin rengi değişti beyaz tenliydim herkes bronzlaşmışsın dediler gerçektende esmerleştim normal bir şey mi bu sizde de oldu mu?

    YanıtlaSil
  12. Bende herhangi bir bronzlaşma olmadı, güneşe eskisine oranla daha fazla çıkmış olabilir misiniz? Clindoxyl'i lokal mi uyguladınız, tüm yüzünüze mi? Sadece uyguladığınız bölgelerde mi bronzlaşma var?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba arkadaşlar. Benimde uzun zamandır sivilce problemim vardı. Evde Sivilceler nasıl Geçer adlı bu yazıda yer alan kürü uyguladım gerçekten Faydası oldu. Birde kafanıza takılan bir şey olduğunda sorun kesin cevap veriyorlar

    YanıtlaSil
  14. bu kullanim suresinde sivilceleri buyutup daha cokmu cikartiyo ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clindoxyl'in cildin altında biriken ve yüzeye çıkamamış kistik oluşumları yüzeye çıkarma etkisi var o nedenle cildin altındakiler yüzeye çıktıkları için daha fazla sivilceye neden olmuş gibi görünebilir ancak aslında olan şey cildin yüzeyi ile birlikte altının da temizlenmesi.

      Sil
  15. bide gunes kremi ne alaka anlamadim doktor bana sadece iki tane bu kremi verdi en az iki en fzla alti ay kullan dedi ben alali oldu biraz ama daha baslamadim kullanmaya emin deilim !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leke ve sivilce tedavilerin cilt soyulmaya başlar, deri incelir ve yeni deri açığa çıkar yeni deri de güneş ışınlarına karşı savunmasızdır bu nedenle cildi sık sık güneş kremi ile desteklemek ve korumak gerekir. Ayrıca sadece leke ve sivilce tedavisi süresince değil her gün güneş kremi sürmek gerekiyor ki cildimiz lekelenmesin, zarar görmesin.

      Sil
  16. Kullanım süresinde daha çok sivilce çıkarmıyor çünkü cildin yüzeyindeki sivilceler üzerinde kurutucu etkisi var cildin alt katmanlarına inerek oluşma hazırlığında olan sivilcelere etki etmiyor. Cildin alt katmanlarına nüfuz eden ürünlerde o etki görülüyor, ileride çıkacak olan sivilcelerin cilt yüzeyine çıkmasını sağladığı için. Güneş kremini her şart altında kullanmak gerekiyor, bu ilaç ile birlikte kullanılmasının özellikle gerekmesinin nedeni ise bu ilaç cildi soyuyor deri inceliyor alttan yeni, ince bir deri çıkıyor o deriye de güneş etki etki ettiğinde lekelenmelere neden oluyor. Cilt soyulduğu için güneşe karşı daha hassas hale geliyor, güneşten korunma gerekliliği artıyor. Clindoxyl yerine Differin de kullanılabilir ben şu anda Differin ile sivilcelerime müdahale ediyorum.

    YanıtlaSil
  17. bende dün doktora gittim clindoxyl verdi fakat güneş kremi kullanmam gerektiğini söylemedi,şimdi yan etki yapar leke çıkar diye çok korktum,siz ne kullanıyorsunuz güneş kremi olarak? ben 14 yaşındayım eczaneden nasıl bi güneş kremi alabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, leke ve sivilce tedavisinde cildi güneşten korumak çok önemli. Hamilton 50 SPF veya 80 SPF kullanabilirsin veya Solante Pigmenta kullanabilirsin. Cildinin ve senin en güzel zamanların :) Sadece Clindoxyl kullandığın zamanlarda değil, yaz kış her gün güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmen çok iyi olur.

      Sil
  18. Ben clidoxyl kullandım ama yüzümün rengi değişti ala ala oldu kimi yer beyaz kimi yer kahve tonlarında çok mutsuzum kesinlikle kullanmayın eve kapattım kendimi :'( ya gecermi sizce ağustosta kullanmisdm 2 hafta geceleri kullandm çok güneşe cıkmadım ama bu duruma geldi :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Clindoxyl'in beyazlatma etkisi olduğu için sadece sivilce olan bölgeye uygulamak gerekiyor. Leke tedavisi veya sivilce tedavisi uygulanırken güneşe çıkmamak gerekiyor elbette ancak evde bilgisayar, televizyon karşısında otururken bile güneş kremi kullanmak gerekiyor çünkü bunlar da lekelenmelere yol açabiliyor. Üzerinden zaman geçmeden bir dermatoloğa görünmekte fayda var. Geçmiş olsun, umarım bir an önce düzelir.

      Sil
  19. Merhaba cnm. öncelikle sanada geçmiş olsun. Alın bölgemde çıkan sivilceler için clindoxyl kullanıyorum bende. ama kaşlarımın üst kısımlarına değdiği yerlerde beyazlıklar oluştu :S

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, ben de dun ogrendim Clindoxyl'in boyle bir marifeti oldugunu. Ne yazik ki beyazlatici bir etkisi varmis, temaz ettigi kil ve tuyleri de beyazlatabiliyormus. Bu nedenle tum yuze uygulamak ya da sivilcenin ustune genis sekilde uygulamaktan kacinmak gerekiyor. Lokal, sivilcenin ustune ve olabilecek en dar sekilde etrafina uygulamak gerekli. İsterseniz olusan beyazliklar icin vakit kaybetmeden bir dermatologa gorunun. Gecmis olsun, en kisa zamanda gonlunuze gore bir cilde kavusursunuz umarim.

    YanıtlaSil
  21. Beyazlayan saçlar eski halini alır mi peki bu ilacı kullandıktan sonra?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız merhaba, hiçbir fikrim yok ne yazık ki, bir dermatoloğa danışmakta fayda var.

      Sil