29 Mayıs 2012 Salı

Yıpranmış Saç Mı Dediniz?

Sevgili güzellik tutkunları, blog severler güzellik nehri her gün yeni bir damlayla büyüyüp güzelliğine güzellik katarken ben fani meşguliyetlerimle uğraşıyordum ve nihayet gerçek hayata, makyaj ve bakımın kalbinin attiğı bu sayfaya dönebildim. Sizlere ilk yazımda, pek çoğunuzunda müzdarip olduğunu düşündüğüm yıpranmış saçlarımdan ve onları nasıl da yeniden hayata döndürdüğümden bahsetmek istiyorum. Boya ve özellikle de açma işlemleriyle 6 yılı aşkın bir süredir içli dışlı olan zavallı saçlarımı 3 yıl kadar önce evde boyadığım siyahtan, bal rengi tonlarına dönüştürmeye çalışırken hazin bir şekilde kaybetmiştim. Uzunluğunu korusa da bir noylonu andıran saçları yaşatmak için uzun yıllar mücadele verdim. Bu mücadele içerisinde de çeşitli ürünler kullandım hepiniz tahmin edersiniz ki. 

Bu deneyimimden edindiğim dersler var, paylaşmak iserim: 1- gerek olmadıkça (beyazlamadığı sürece) saç boyatma 2- açık renkleri seviyorsan sakın siyah, kızıl gibi açma işlemini imkansızlaştıran renklere heves etme 3- organik boya, zarar vermez, boya saçı besler vs. saçmalıklarına aldırma


Bunların dışında konumuz gereği kullandığım ürünleri sıralamam gerekirse saç bakımı maceram aşağıda yer alan ve son derece kaliteli Kerastase maske ile başladı. 3 yıl kadar önce 80 TL civarında olan ürünü düzenli olarak kullansam da saçımın hali harap olduğundan mıdır bilmem, pek bir fayda göremedim. Kullanımına gelince; yıkanmış saça uygulayıp mümkünse havluya sarıp 10 dakika kadar bekletip duruluyoruz.

Sonrasında maskeden daha çok beğendiğim serumu kullanmak saçlarımı ipek kıvamına getirmiş olsa da bu durumun bir tür ilüzyon olduğunun her zaman bilincindeydim. 


Nemli saç uçlarına az miktarda uygulamanız ve sonrasında saçı kurutmaya devam etmeniz yeterli oluyor sevgili bakım severler. Bu tür pahalı ürünlerden sonra yurt arkadaşlarımında desteği ile aktarlardan hazırlattığım bakım yağları da dahil olmak üzere pek çok daha ucuz ürün kullanmış olsam da sonunda sırma gibi saçlarımı günün modası küt modellere kestirmek durumunda kaldım. Bu sürecin akabinde yeniden hayat bulan saçlarıma güzel bakmaya karar vermiş olarak yola çıktım. 


Kuaförümün önerisiyle resimdeki Dream Repair Mask'ı alarak kısa ve boyamaya devam ettiğim saçlarıma bakım yapmaya başladım ve böylece TIGI ACADEMY ile de tanışmış oldum. Sizlere kısa bir bilgi verecek olursam, ABD'de oldukça yaygın olan bir marka BAD HEAD ve bir kaç alt markayı  daha satan TIGI ACADEMY'nin çeşit çeşit saç ürünleri ve aynı zamanda makyaj ürünleri mevcut. Zannettiğim kadarıyla halihazırda katalogtan seçtiğiniz ürünleri siparişle getirtebileceğiniz bir sistemi mevcut. Ürünler ise cep yakar cinsten. Ben bu bakım maskesine sadece 50 TL ödemiş olsam da bu fiyat genel katalog fiyatlarının son derece altında. Özellikle mineral içeren makyaj ürünleri bir Lancome kadar pahalı diyebiliriz. İlginizi çekerse TIGI ACADEMY buradan ziyaret edebilir, zengin ürün kataloğunu inceleyebilirsiniz. Sanırım mevcut durumda kuaförler aracılığı ile TIGI ürünlerine ulaşabileceğiz. En kısa zamanda bir makyaj ürünü edinip sizlerle paylaşmak arzusundayım. Maskeye dönecek olursak şimdiye kadar kullandıklarım içinde en iyisi olduğunu belirtmek isterim. 


Yaz sıcağı henüz kendini hissettirmemiş olsa da güneşli günler ve deniz sezonu yakındır sevgili güzellik tutkunları. İşte bu noktada güneşin, denizin ve tabi ki klorlu havuzun yıpratıcı etkilerinden de hem boyalı hem de doğal güzelliğinde muhafaza ettiğimiz saçlarımızı korumak bize düşmekte. Sizlere bu noktada önermek istediğim ürün ise Fekkai'nin Summer Hair serisinden. Sevgili S.'nin daha önce bir kaç ürününü paylaştığı Fekkai, benim sevdiğim bir marka. Yine ABD'de yaygın olarak kullanılan ürünlerin fiyatları bizleri zora sokacak cinsten de değil. Plaja gitmeden önce az miktarda ürünü saça uygulamanız, saçlarınızın yıpranmasını önleyecek, özene bezene seçtiğiniz renginizin kısa sürede akıp matlaşmasının da önüne geçecektir. Ben denedim ve sanki işe de yaradı:) Ama yine de belirtmek isterim klor ve tuz güneşle birleştiğinde saçı canlı tutmanın zorluğu, tatilin süresiyle doğru orantılı olarak artmakta. Buradan summer hair serisinin yenilenmiş ürünlerini görebilirsiniz. Ben bu ürünü şu sıralar Türkiye'den siparişlere kapanan Strawberry.net sitesinden sipariş etmiştim ve fiyatı 1 yıl kadar önce 40 TL civarındaydı. Sitede satılan ürünlerin sahte olduklarına dair söylentiler olsa da bu ürünün sahtesini yapmaya uğraşacak kimsenin olmadığını düşünerek gönül rahatlığı ile kullandım. Site tekrar Türkiye'ye ürün göndermeye başlar ise (ya da başladıysa) bu tür saç ürünleri için tavsiye edebilirim. Saç bakımı ve güzelliğimize güzellik katacak diğer mevzularla en kısa zamanda tekrar buluşmak dileğiyle...  
                                                                                                                                             M.

4 yorum:

  1. Sevgili M fotoğraflar görünmüyor bence B bu işe bir el atmalı :)

    YanıtlaSil
  2. ilk yazımı yazayım artık sizlerle birşeyler paylaşayım dedim ama beceremedim sanırım. B ve S bu işte usta ama bende onlara yetişeceğim umarım:) bir kere daha bakın bakalım resimler görünüyor mu?

    YanıtlaSil
  3. evett olmuşlar :))) çok çabuk alışırsın inan (: tekrardan hoşgeldin sen de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:)) Siz değerli takipçilerimizle birlikte güzelliğimize güzellik katacağız :)

      Sil