1 Kasım 2012 Perşembe

Loreal Mythic Oil Shampoo, Masque

L'oréal'in Mythical Oil serisinden şampuanı ve saç bakım maskesini deneme fırsatı bulduğumuzdan ve yorum yapabilmek için yeterli bir süre kullandıktan sonra ayrıntılı bir yazı yazacağımızdan bahsetmiştik. Diğer bahsettiğimiz konu ise şampuan ve maskeyi üçe böleceğimiz üç farklı açıdan yorumlayacağımızdı.


S: Öncelikle ilk izlenimlerden bahsetmek istiyorum. Şampuan süzme bal kıvamında gayet hoş çiçeğimsi ama mistik tonlarda bir kokusu var. Şişesi benim fışkır diye tabir ettiğim pompalı şişelerden. Ama bir sıkışta bol bol akmıyor. Ayarlı ve kullanışlı. Maskenin kıvamı bildiğimiz saç maskesi kıvamı. Akışkan değil. Kokusu bana biraz keskin geldi ancak maskeler genelde böyle keskin kokuyor. Saçlarım kuruduktan sonra etrafımdaki insanlar saç kokumu beğendiler. =)

Gelelim etkilerine. Öncelikle şampuan rahatça köpürüyor. Maske durulanma konusunda insanı çileden çıkarmıyor. Saçıma ekstra bir yumuşaklık katmadılar ancak hoş ve canlı bir parlaklık verdiler. Parlaklık gözle görülür düzeydeydi. Saçımı ağırlaştırmadılar.

Elektriklenme konusunda bir vaadi olmamasına karşın az biraz elektriklenmemi azalttığını düşünüyorum. Saçımı ekstradan yağlandırmadı, zaten saçlarım kuru olduğu için bunu gözlemlemem biraz zor. Bir de en sevdiğim yanı dolaşan saçları rahatça ayırmada çok etkili. Yani ekstradan tarama öncesi sprey kullanmamıza gerek yok. Saçların dolaşmasını önlüyor. Ben fiyatını biraz pahalı buldum ancak saçların bakıma ihtiyacı varsa biraz pahalıya kaçılabilir. Zaten kuaför şampuanlarının fiyatları bu standartta oluyor. Seriden Radiance Serumu da çok merak ettim.


M:  Sampuan degistirmek konusunda çekingen bir kişiliğim olduğundan sadece maskeyi deneyebildim. Ne zaman şampuan değiştirsem saçlarım dayanılmaz bir hal almakta ve taranmamakta. Tabii bunda boyanın etkisi oldukça büyük. Maskeye gelince... Daha önceki M. imzalı postların bir kısmının saç maskeleriyle ilgili olduğunu ve ne kadar çok saç maskesi deneyimim olduğunu görebilirsiniz :D Boyalı ve yıpranmış saçlarımı biraz da olsa kendine getiren maskelerime herzaman müteşekkir olmuşumdur.

Loreal'in bu yeni maskesini sürer sürmez yoğun ve etkili bir ürün olduğunu farkettim ve saçlarımı tararken yarattığı yumuşacık hisse bayıldım. Şimdi tüm maskeler aynı hissi yaratıyor dediğinizi duyar gibiyim :D Ancak şu şekilde açıklayım; 2 gün önce kullandığım maskenin verdiği yumuşaklıktan farklı bir histi. Hatta S. ve B. ye 'kızzlarr maske süper' diye mesaj attığımı söylemek istiyorum :D

Kısacası, saçlarınız ince telli, kuru, çabuk yağlanmayan ve boyalıysa, aynı zamanda bir kaç işlem sonrası yıpranmışsa bu maskeyi bir denemenizi tavsiye ederim. Daha sonraki iki kullanımımda, kuaförümün maske kullanıp kullanmadığımı sorduğunu da eklemek isterim. Sürekli fön çektirdiğim haftada bir ya da iki kere ziyaret ettiğim ve sevgili B. ile paylaştığım kuaförümün bu tepkisinden anlaşıldığı kadarıyla kullandığım maskenin bir etkisi olmuş :D

Fiyatı sizler için uygunsa bir deneyin derim sevgili Güzellik tutkunları, ya da bizler gibi paylaşın bir bakın etkisine...


B:  İlk kullanımımda maskesiz sadece şampuan nasıl sonuç veriyor diye denedim; saçımda ağırlaşmaya, normalde olduğundan fazla bir yağlanmaya neden olmadı. Ancak ilk kullanımda saçımda bir sertliğe neden olduğunu düşündüm, sonraki kullanımlarımda sertliğe neden olmadığını gördüm. Belki saçımın şampuana alışma evresinde böyle kısa süreli bir etkisi olmuştur.

Şampuan ve maske birlikte kullanıldığında kesinlikle daha etkili bir sonuç veriyorlar. İkisini birlikte kullandığımda saçımda yumuşaklık ve parlaklık gördüm ayrıca saçlar üzerinde yatıştırıcı bir etkisi olduğunu da düşünüyorum çünkü kurutunca daha düz durdular.

Serisinde serumdan tutun da süte kadar daha bir çok ürün var. Ürünleri ve fiyatlarını şuradan inceleyebilirsiniz. Şampuan 250ml, maske ise 200ml. Şampuan kolayca köpürdüğü için maske de saçın uç kısımlarına kullanıldığı için uzun süre gideceklerdir. Ayrıca ürünlerin paraben içermemesi de bir diğer pozitif özellikleri.

Şampuan argan yağı ve pamuk yağı içeriyor. Kapağı açıldıktan sonra kullanım süresi 12 ay. İçeriğini buradan inceleyebilirsiniz:


Maske de aynı şekilde argan ve pamuk yağı içeriyor. Açıldıktan sonra kullanım süresi de aynı şekilde 12 ay. İçeriği ise şöyle(umarım görünüyordur):


BSM

5 yorum:

  1. Merhaba,bu seri hakkinda bna cokta yumusaklik katmadi demissiniz,o ekstra yumusaklik icin koyu mavi serisi(keratin)kullanmaniz gerekiyor,o seri cok kuru saclari yumusatiyor,bu seri ise daha az yipranmis saclar icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biz blogu uc arkadas yaziyoruz sevgili S. Sacina ekstra bir yumusaklik katmadigini soylemis ama M. ve ben cok yumusattigini gorduk cunku bizim saclarimiz oldukca yipranmis durumda boyadan. S. nin saclari zaten cok iyi oldugu icin cok fark olmamis olabilir :) elimdeki maske bitince tekrar alacagim ve onerinizi dikkate alarak mavi seriden yana tercihimi kullanacagim. Yorumunuz icin tesekkurler :)
      B.

      Sil
    2. Merhaba kızlar bende dün kuaförümden aldım benimde saçım düzleştiriciden dolayı çok kırıldı uçlaarı tiftik tiftik kötü bir görünüm veriyor araştırmalarıma göre saçlara ipeksi bir dokunuş veren mucizevi bir yağ mythic oil çokta yoğunmuş kuaförüm duştan sonra nemli saçına uygula ve sonuçlarını gör dedi meraklar bekliyorum ve oldukça hoş bir kokusu var bu tartışılsmaaz ve kalıcı saçı onaran parlaklık veren yumuşatan ve mis gibi kokutan bu yağ kesinlikle vazgeçilmezlerim arasına girecek :)

      Sil
  2. Merhaba Mythic oil şampuanlarını araştırırken blogunuza rastladım. Ben yağını kullandım. Son derece kuru olan saçlarıma fön öncesi oldukça iyi geldiğini söylemeliyim :)

    stuffdamlalikes.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla ben maskesini kullanıyorum, bittikçe aldığım bir kaç üründen biri. Benim de saçlarıma çok iyi geliyor :)

      Sil