15 Nisan 2014 Salı

Fırça Temizliği


Dün fırçalarımı yıkamışken fırçaların temizliği ile ilgili bir yazı yazayım dedim. Fırçalarımı sıvı sabun, bebek şampuanı ile yıkamıştım şimdiye kadar. Sıvı sabunu durulamak zor olduğu için bebek şampuanına geçiş yaptım. Ancak kılları sık fırçaları da bebek şampuanından arındırıp durulamak zor oluyor. Dün beyaz sabunu denedim ve çok memnun kaldım hem anında temizleniyor hem de durulamak çok kolay oluyor. İnstagram'da "Siz nasıl firçalarınızı temizliyorsunuz?" diye sordum bugün, zeytinyağının fırçalara iyi geldiğini okudum. Daha önceden zeytinyağı ekleyince yağlı yağlı kalır mı diye düşünüyordum şimdi en azından ilk yıkamaya ekleyeceğim.
 
Siz nasıl temizliyorsunuz acaba fırçalarınızı, sizden alabileceğim fikirleri merak ediyorum.
 
Sevgiler,
 
B.

2 yorum:

  1. Ben dalinle yıkıyorum hala :) Arada ekstra mikrop öldürücü etki yapması için Mac fırça temizleyiciyi kullanıyorum. Yağ zor arınır gibi geldi bana da, belki göz fırçalarında olabilir de kabukiden yağı arındırmayı düşünemiyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Dun bununla ilgili bir video izledim, kadin sabuna zeytinyagi karistirmak yerine direk zeytinyagina defalarca batirip butun kiri onunla akitti ardindan iki kez bebek sampuaniyla yikadi ilk yikadigi firca kabuki turundendi ve ayni sekilde ben de arindi mi nasil arindi yagdan diye dusundum :)

    YanıtlaSil