1 Eylül 2012 Cumartesi

Sivilcelerle Mücadele-Skin Ceuticals



Bir süredir cildimde sivilce istilası olduğundan ve çeşitli sivilce kurutucu ilaçlar kullandığımdan bahsetmiştim. İstila diyorum ancak lokal olarak bir kaç yerde çıkıyor ama sürekli tekrarlıyor. Kurtulmaya çalışıyorum. 


Skin Ceuticals'ın ürünlerini edindim, bir kısmını daha önce almıştım bir kısmını da bugün aldım. Topluca resimleri üstteki iki resimde.


Üstteki resimde ilk aldığım grup var; nemlendirici, maske ve temizleyici jel. Kullanıp beğenince devamını da almaya karar verdim. Kullanmaya başladım birinci haftada cildimde değişiklik gözledim, sivilcelerimin iyileşmesinde, küçülmesinde faydalı oldu.  


Soldaki nemlendirici, sağdaki maske. Nemlendiriciyi sabah akşam kullanıyorum, nemlendirmesi çok iyi ve çok bereketli çok az miktarda kullanıyorum ve yüzüm, boynum için yeterli oluyor. 


Maskeyi haftada bir kez uyguluyorum ancak bugün cilt bakımı yaptırdım, cilt bakımı yapan uzman bu dönemde maskeyi haftada iki kez uygulamamın daha uygun olacağını söyledi. Nemlendirici, maske ve temizleyici jel toplamda 380 liraydı, ancak şu an iyi ki almışım diyorum. Zaten bu ürünler uzun süre kullanılacak ürünler o yüzden birim maliyete vurup çok değil moduna girmeye çalışıyorum :)


 Bugün aldığım ikinci grup ise üsttekiler: göz kremi, serum, tonik. Öndeki minişler de iki ayrı tipte tester serum, onların orijinal boyutlarını almadım bir gün dolar zengini olursam neden olmasın onları da alır arkadaşlarının yanına eklerim :)


İkinci grubun toplamı ise 580 lira, hayatta vereceğim paralar değildi ancak güvendiğim ve işe yaradığını gördüğüm için aldım bir de uzun süre kullanacağım için. Üzgün müyüm üzgünüm :) İpek gibi ciltlerin bizlerin olduğu günler diliyorum hepinize kızlarım, iyi hafta sonları :)

B.

24 yorum:

  1. İnşallah biran önce ipek gibi bir cilde kavuşursun!! :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir seçim yapmışsın, annem de Skinceuticals ürünleri kullanıyor tabii o yaşı ilerlediği için anti age grubundan ürünler seçti. Sonuçtan çok memnun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim bir kez daha rahatladı, çok teşekkürler canım :)

      Sil
  3. sivilceleriniz sürekli aynı yerden çıkıyorsa antibiyotik kullanmanız gerekir sanırım. çünkü onlar deri altına yer etmiş demektir bu. aynı sorun bende de vardı birkaç tane sivilce 1 yıldır sürekli aynı yerden çıkıyor sönüyor, çıkıyor sönüyordu. sayıca çok fazla değiller ama çıkıp bittikten sonra aynı yerden devamlı çıkmaları artık sinirimi bozmuştu. baya ilaç, krem vs de kullandım ama tekrarlamaya devam etti en sonunda doktora gittim antibiyotik bir ilaç yazdı 1 ay onu kullanacağım.. tekrar çıkmaz umarım..
    sivilcesiz günler dilerim:)
    ben de bloguma beklerim: http://coffeeprincessshop.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetin icin cok tesekkurler canim bligunu ziyarete gelirim elbette :) bunlar cozum olmazsa dermatolog yolu asindirmata devam edecegim onerin icin sagol canim insallah sivilcesiz gunler hepimizin olur :))

      Sil
    2. Bende bir bilen olarak yanit veriyim yuzunuzun antibakteriyel yukunu hafifletin oylebir sorun olursa yani sivilce zaten bakteriyel bir olusum evet kir diyoruz ama icinde bakteri oldugu icin oluyor asitli temizleyicilerde asidik phlari ile bakteriyi yok eder genelde ozetle tavsiyem su bazli nemlendiriciler ve sivilcedeki mikrobik aktiviteyi durduracak urunler canim :) gule gule kullan urunlerini ben sivilcelerim icin benzamycin kullaniyorum doktor vermisti 1 gecede hafifletir hepsini 2 gune gecirir:)

      Sil
    3. Cok tesekkurler canim onerilerin icin ben de benzamycin kullaniyorum cok cok etkili olmadi bende ama kullanmaya devam edecegim. Kullandiklarim arasinda meyve asitleri iceren bir de serum var onun cilt altinda bulunan iltihapli kisimlara etki edecegini umuyorum. Ama hep umit ediyorum iste bakalim :) Cok sagol tatlim :)

      Sil
    4. Bir sey degil tatlim:) hmm benzamycin olmadiysa bir doktorla konusmakta fayda var genede biraz daha iyisi var piyasada biliyorum bir ara kullanmistim ama adini unuttum:D umarim serum isine yarar ona gerek kalmazz:) gule gule kullan canim aldiklarini:)

      Sil
    5. Benzamycin'den önce Clindoxcyl kullanmıştım sanki o daha etkiliydi ancak eczanelerde bulamadım. En son gittiğim yerde de Benzamycin orijinal olan bunu alın dediler ben de o ne demek bee Clindoxcyl çakma mıymış ne alaka diye düşüncelere daldım :D Clindoxcyl türevmiş asıl etkili malzemeler Benzamycin'deymiş ama çakma makma türev mürev ben pek sevmiştim Clindoxcyl'i :) İyi dileklerin için de çok çok teşekkür ederim canım, inşallah :)

      Sil
  4. acaba ürünler işinize yaradı mı ? benim de çok fazla sivilce problemim var. rouaccutane bile kullandım. ama tekrar çıktı sivilcelerim ben de bi yandan haplara devam ederken bi yandan dermokozmetik ürünler kullanmak istiyorum.teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yenisekme, ürünler işime yaradı, düzenli kullanınca gerçekten fark ediyor. Ben memnun kaldım düzenli kullandığım bir iki haftada zaten cildim düzene giriyor çevremden de düzeldiğini söylüyorlar. Ne yazık ki aksatarak kullanıyorum kullanmayı kestiğim zamanlarda sivilcelerim yine çıkıyor. İçlerinden birini alacağım hangisini alayım dersen "retexturing activator" gerçekten etkili. Yüz yıkama jelini de beğeniyorum ama "öneriyorum kesinlikle al" diyemem, cildin kuruysa bu yıkama jelini alma çünkü çok kurutuyor. Neostrata'nın Aha 10 ve Aha 15 adlı ürünlerini de tecrübesine güvendiğim biri önerdi ancak kullanmadım hiç. Neostrata da bir seçenek olabilir, söylediğim ürünü cilt görünümünü düzeltmeye yönelik. Dermokozmetik ürünlerin fiyatları ne yazık ki oldukça yüksek bu nedenle iyice araştırıp karar ver lütfen, çünkü insan üzülüyor o kadar para ödeyip de işe yaramadığını görünce. Benim cildime faydası dokundu bu ürünlerin ancak senin cildinin ürünlerin ürünlerin içindeki etken maddelere nasıl tepki vereceğini bilemediğim için güvenilir bir dermatologa danışmak en iyisi. Umarım en kısa zamanda çözüm bulursun, ipek gibi olur cildin :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederım yorumunuz ıcın. Çok uzun zamandır bu dertle uğraştığım ıcın gördüğüm , duydugum her şey yenı bır umut kapısı oluyor fakat ne yazık kı dedıgınız gribi bazı ürünler büyük hüsrana uğratıyor. Bana dermatologum kımyasal peelıng lazer gıbı ıslemler onerdı fakat bu tarz ıslemler benı korkutuyor açıkcası. Hala kullanmadığım bır sürü ürün var ve belkı onlar çözüm olabılır gıbı bı pollaynna bakış acısı gelıstırdım :) onerdıklerınızı tek tek araştırmaya başladım çok çok teşekkür ederım tekrar :)

      Sil
    3. Yenisekme biraz araştırma yapıp ondan sonra cevap yazayım istedim. Kimyasal peelingin bildiğim kadarıyla iki türü var kullanılan asitlerde farklılık var sanıyorum ancak bunlar kulaktan dolma bilgiler ne yazık ki. Kesin olarak bildiğim güneşten çok çok iyi korumak gerektiği diğer türlü lekenlemeler olabiliyormuş. Lazerle yapılan işlem için de 10 seans olduğu 1500 lira civarında olduğunu okudum. İyice araştır olur mu yaptırmadan bir kaç doktora görünmeden hiç bir şey yaptırma lütfen. Çok kısa zamanda geçer umarım sivilcelerin, görüşmek üzere :)

      Sil
    4. ilginiz için nasıl teşekkür etsem bilemedim.uzun araştırmalar sonunda ben vazgeçtim peelingten belki bi kaç yıl sonra ama şimdi çok erken oldugunu düşünüyorum.lazer içinse bana çok daha fazla fiyat verdiler seansı 550 tl. bu fraksiyonel o da ne yazıkki ücretten dolayı mümkün değil ama belki bi gün olur :)) ben sizden bir de fondoten önerisi almak istiyorum,sivilce yapmayan. clinique ve jane iradale ürünleri kullandım ama ikisi de beni tatmin etmedi. sizin bir öneriniz var mi ?

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Canim sivilcelerini kapatmak icin buyuk ihtimalle ortucu bir fondoten istersin ancak benim kendimce onerim yogun bir fondoten kullanmak yerine daha cok cilt tonunu esitleyecek bir renkli nemlendirici tercih edebilirsin, uzerine de cilt tonunla uyumlu bir kapaticiyi sivilcelerini kapatmak icin kullanabilirsin. The Balm'in renkli nemlendiricisini ve kapaticisini kullanabilirsin. Dersen ki ben fondoten istiyorum renkli nemlendirici istemiyorum Lancome Teint Miracle nem seviyesi yuksek bir fondoten nemli bir gorunum veriyor cilde ve rahatlatiyor ancak cildim yagli parlama yapar dersen Loreal True Match pek yaglandirmayan kuru bir fondoten. Estee Lauder'in Double Wear fondotenini annem kullaniyor onun cildi cok hassastir bir sirun yasamadi belki onu deneyebilirsin. Maybelline fondoten bende sivilceye neden olmustu senin cildin nasil tepki verir bilemiyorum. Bence en iyisi tam boyunu almadan tester kullanmak bir sure. Sephoralarda almadan denemen icin kucuk bir kaba urun koyup veriyorlar aklindaki fondotenlere bakip magazada rica edebilirsin.

    YanıtlaSil
  7. canım skinceuticals ürünlerinden memnun kaldın mı ben de almayı düşünüyorum da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özden memnun kalmadım diyemeyeceğim gibi ortalama temizlik ve bakım ürünlerinden çok üstün olduklarını da söyleyemem. Skin Ceuticals yerine Dermalogica'nın ürünlerini kullanmanı tavsiye edebilirim. İçerik ve erken maddeler konusunda uzman bir marka. Ben artık Dermalogica'nın "Special Cleansing Gel" adlı yüz yıkama jelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Yakın zamanda Dermalogica'nın "Daily Microfoliant" adlı yüz peelingini aldım ve onu kullanıyorum. Peeling adına tek önerebileceğim ürün de Daily Microfoliant. Skin Ceuticals ürünleri içinden hangisini faydalı bulduğumu sorarsan, "Retexturing Activator" iyi bir ürün. Cildin yenilenmesine, ciltteki beyaz ve siyah noktaların yumuşayıp yüzeye yaklaşmasına ve dolayısıyla temizlenmesine yardımcı oluyor. Ancak o fiyata bir serum almak ne kadar doğru ve ne kadar gerekli tartışılır.

      Sivilcelerimden kurtulma maceramda şunu öğrendim ki ne kadar ürün sürersek sürelim mucizelerle karşılaşmıyoruz. İşin sırrı cildi çok iyi temizlemek. İki ay önce cilt bakımı yaptırmaya başladım, şu anda cildim temizleniyor, bir sonraki yaza kadar her ay cilt bakımı yaptıracağım. Önümüzdeki ay da kimyasal peeling yaptırmaya başlayacağım. Kimyasal peeling denince ne yazık ki gözümüz korkuyor çevreden edindiğimiz yanlış bilgilendirmeler ve çevremizde gördüğümüz yanlış uygulamalar nedeniyle ancak iyice araştırıp profesyonel birine uygulama yaptırmak önemli olan. Yakında cilt bakımları, kimyasal peeling çeşitleri ve kullanılan asit oranları ile ilgili detaylı bir yazı yazacağım.

      Aklınıza takılan spesifik bir konu varsa bana iletirseniz ben uzmanı değilim ancak uzmanlığına güvendiğim kaynaklardan edindiğim bilgileri aktarmaktan mutluluk duyarım :)

      Sil
    2. ben yaklaşık olarak 5 aydır skinceuticals kullanıyorum.yıkama jeli olarak tavsiye edilen değil blemish+age olanı istedim çünkü diğeri yeterli gelmedi.serum ve kremler için olmazsa olmaz diyemem ama bu yıkama jeli kesinlikle favorim tek başına bile fresh bir görüntü kazandırdı bana... bunun dışında serum 10 ve günlük kremi ve toniğini kullanıyorum. açıkçası düzenli kullanınca sonuç olumlu. aylık bakımda yapıyor marka

      Sil
  8. Bende dermalogica special cleaning jel almak icin gttim fakat skinceuticalsin blemish age jelini onerdi senin cildine daha uygun dedi ama kararsiz kaldm almadim. Special derinlemesine temizlik yapmazmis:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben su anda Dermalogica special cleansing jel kullaniyorum ve memnunum eczanenin yonlendirmesiyle almamak lazim iyice arastirip almak en iyisi

      Sil
  9. Genetik olarak lekelenmeye çok müsait bir cildim var. Dünyanın parasını ödeyip fractional laser yaptırdım ama maalesef bu cildimin duyarlılığını artırıp lekelerimi kat kat artırdı. Bir yandan da sivilce sorunum var zaten. Sivilce sorununuz varsa kullanacağınız en bilimsel ürün Obagi olur derim. zira Obagi nin Clenzi derm serisinin temizleme jeli ve toniği sivilce üzerinde müthiş etkili.3 gün kullanınca sonucu göreceksiniz. Skin ceuticals ın etkisini de arkadaşımın da gözledim ve bunun üzerin esatın aldım. Arkadaşımın 2 yanağında kocaman kahverengi lekeler vardı ve cidden feci görünüyordu. Skin Ceuticals kullanarak o lekeleri yok ettiğine bizzat şahit olduğum için dün eczaneye gidip 1245 Tl ödeyip ürünleri satın aldım. Umutluyum zira dünden bugüne cildim ipek gibi yumuşacık oldu. Işıldamaya başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gule gule kullanin, umarim beklediginizden de iyi bir sonuc alirsiniz :) Benim ne yazik ki urunleri duzenli kullanma gibi bir aliskanligim yok ancak bu urunleri duzenli kullandigim nadir periyotlarda cevrem de cildimdeki duzelmeyi fark ediyordu. Su anda Dermologica urunlerini kullaniyorum onlar da iyi geldi cildime bir sure daha kullanip yorumlayacagim. Hepimize puruzsuz ciltlerimizld yasayacagimiz guzel, saglikli gunler diliyorum :)

      Sil