27 Ekim 2012 Cumartesi

Brezilya Fönü Yaptırdım:Saçlarımla Aşk Yaşıyorum :)

Doğumgünümden bu yana saçlarımın rengini defalarca değiştirdiğimden bahsetmişimdir belki, bu kadar sık ve çok farklı renklere boyanmaktan saçlarım nasibini aldı elbette. Dümdüz saçlarım yıprana yıprana saçaklara, ot süpürgelere, tiftiğe -artık yoluk saçı tabir eden ne varsa- onlara döndü :)

 
Hal böyle olunca bir çözüm bulayım dedim; aklıma Brezilya Fönü geldi. Araştırdım biraz ancak fön yapılırken kullanılan malzemenin içinde formaldehit olduğunu gördüm, hiç sevimli bir madde olmadığı için vazgeçtim yaptırmaktan. Bir kaç gün önce saçımı boyatmak için canım M. ile kuaförümüze gittik, o sırada sordum Brezilya Fönü yapıyor musun diye sonra onun kullandığı malzemenin içeriğine baktım. Formaldehit yoktu içinde gerçi başka şeyler vardı SLS gibi ancak gözümü kararttım bugün gidip yaptırdım.

 
Gelelim uygulamanın yapılış biçimine. Saçlar yıkama setinde ıslatılıp özel bir şampuan sürülüp beş dakika bekletiliyor. Bu şampuanlama işleminin amacı saçlardaki gözenekteleri açıp gözeneklere keratinin daha iyi nüfuz edebilmesini sağlamakmış. Ardından saçlar durulanıp tekrar aynı şampuan uygulanıyor ve beş dakika daha bekletiliyor. Daha sonra yıkama setinde boynunuzun kırılma noktası testi sona eriyor :) Sonrada saça keratin sürülüyor. (Aslında yaptığım araştırmalara göre saça sürülen sadece keratin değil. Saçın düzleşebilmesi için gerekli bileşim ve bu bileşimin yıpratıcı etkisini nötralize edebilmek için karışıma eklenmiş keratin.) Saça bu karışım aynen boya yapılır gibi fırçayla ne az ne çok miktarda sürülüyor, çok olursa da az olursa da sürülen madde sonuç iyi olmuyormuş. Kullanılan ürünlerin markası Juvexin. Saçın tümüne uygulandıktan sonra yarım saat bekleniyor. Ardından fön çekiliyor saça, sonra da tutam tutam ayrılan saçların üzerinden düzleştirici ile bir kaç kez geçiliyor. Saçlar dümdüz oluyor ve parlak, canlı bir hal alıyor.

Uygulama sonrasında yapılması ve yapılmaması gereken şeylere gelince; fön uygulamasının ardından üç gün saçlar yıkanmıyor, saça toka takılmaması, toplanmaması gerekiyor, saçı kulak arkasına bile almamak gerekiyormuş. Bu üç gün içinde her gün kuaföre gitmek gerekiyor, saça yapılan düzleştirme işlemi tekrarlanıyor. Üçüncü gün ise düzleştirme işlemi son kez yapılıp yıkanıyormuş saçlar. Brezilya Fönü yapıldıktan sonra sülfatsız ve tuz içermeyen şampuanların kullanılması gerekiyormuş. Bu nedenle Juvexin'in şampuanını aldım, söylendiğine göre 6 ay gidiyormuş, bakalım kısmet :)

En son nokta ise ne kadara mal olduğu, fön 250 lira, şampuan ise 80 lira. Bu ilk gün, bakalım daha sonra nasıl olacak, umarım memnun kalırım.

İyi, güzel, mutlu bayramlar diliyorum :)

B.

57 yorum:

  1. brezilya fönü saçları çok yıpratıyormuş diye duydum umarım sende öyle bir etki olmaz bu arada çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptiranlardan gordugum ve duydugum kadariyla yipranma olmuyormus umarim benim sacimda da bir yipranma olmaz :) Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  2. Hoş oldum çok beğendım. Nerde yaptırdınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Yasamkent'te bir kuaforde yaptirdim, yaptirmayi dusunurseniz Ankara'da iseniz mail adresinizi alip telefonunu adresini tam olarak ileteyim :)

      Sil
    2. Merhaba,

      Ben de brezilya fönü yaptırmak istiyorum ama acaba gerçekten memnun kaldınız mı? herhangi bir zararı oldu mu saçınıza? benim saçım çenemde... yaşamkentte yaptırmışsınız sanırım... kuaförün adını verme şansınız var mı? ben de ankaradayım da. bir de ne kadar dayandı acaba? şimdiden teşekkürler :)

      Sil
    3. merhaba,

      Ben de brezilya fönünden yaptırmak istiyorum... gerçekten saçlarınız yıpranmadı mı bu işlem sonunda? benim saçım az dalgalı ama biçimsiz bir dalgası olduğu için şekilsiz ve hafif kabarık duruyor... sizin yaptığınızdan yaptırsam bende de başarılı olur mu acaba? yaşamkentte nerede kuaförünüz adı nedir acaba? ben de ankaradayım da... bilgi alsam... saçlarım çenemde.. çok pahalı olmasa gerek di mi?

      Sil
  3. saçların süper olmuş güle güle kullan canım, bu arada Mübarek Kurban Bayramını sevdiklerinle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmeni dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim begendigin icin ve ozellikle de guzel dileklerin icin :) Ben de sana ve sevdiklerine saglik mutluluk huzur icinde guzel bayramlar diliyorum :)

      Sil
  4. ay bayıldım harika görünüyor!! çok ama çoook merak ettiğim birşeydi ne olur devamını da yaz. en kısa zamanda bende yaptırmak istiyorum..

    YanıtlaSil
  5. Tamam canim yazacagim :) Ben de cok merak ediyordum ama her asamasini ayrintili aciklayan bir kaynak bulamadim bari fonu yaptirmisken ben yazayim dedim devamini da yazacagim :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş cnm güle güle kullan fönlü saçlarını :)

    YanıtlaSil
  7. Selamlar.
    Ben telefon ve adresını alabılır mıyım rıca etsem
    shimizu062@gmail.com
    sevgıler :)

    YanıtlaSil
  8. Iyi bayramlar canim:) Bende dusunuyordum bunu ama yipranir sacin dedi herkes ve yikadiktan sonra eski haline donuyor sacin falan dedi bir iki kisi bende uzak durdum sen ilerleyen asamalarida yazarsan nasil kullanildigini falan super olur:) gule gule kullan sacini canim cok yakismisss:)

    YanıtlaSil
  9. Sagol canim sana da iyi bayramlar :) ben de merak ediyorum yikaninca nasil olacak. Pazartesi yikanacak canim pazartesi de yazarim :)

    YanıtlaSil
  10. guzel gunlerde kullan canjım

    YanıtlaSil
  11. Ben de olumlu şeyler duymamıştım ama çok güzel olmuş :))
    Mutlu günlerde kullan canım..Hiç de yıpranmış gibi görünmüyor,bence başarılı!

    XOXO
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bugün tekrar düzleştirilip yıkanacak bakalım sonuç nasıl olacak :)

      Sil
  12. Çooook hatta çoooook güzel olmuş !
    Blogunu da izlemeye alıyorum izninleee ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim :) blogu izlemeye almana da cok sevindim :)

      Sil
  13. Cook guzel olmus iyi günlerde kullan insallah :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Elifciğim inşallah :)

    YanıtlaSil
  15. Brezilya fönü tam bir kurtarıcı bir kaç defa üst üste yaptırdıktan sonra saçlarda kalıcı bir düzlük oluyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  16. Tesekkur ederim :) Buyuk rahatlik gercekten :)

    YanıtlaSil
  17. 6 ay kullanabildibmi saçlarını merak ettim ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim saçım zaten düz olduğu için kullandım zaten asıl yaptırma sebebim boyadan aşırı derecede yıpranan saçlarıma bir canlılık katmasıydı. Saça bakım yaptığı kısmı doğru, saçlarım kendine geldi ve uçlarındaki bir kucak duran kırıklar yatıştı o dönemde. Ancak saçı düz değil de dalgalı kıvırcık falan kişilerde benim yaptırdığım şekilde uygulanan üç gün art arda tekrar tekrar düzleştirilerek yapılan Brezilya fönünü önermem. Bir arkadaşımın saçı oldukça dalgalı tek seferde yapılan Brezilya fönünden yaptırmıştı aylarca kullandı. Yaptırmak istersen o kuaför salonunun iletişim bilgilerini verebilirim Ankara'da isen.

      Sil
  18. Canım bide saç rengine bayıldım hangi renk tam olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım o zamanki saç rengim aslında kızıldı ancak rengi aktığı için o renge dönmüştü, bu nedenle rengin adı konusunda bir şey diyemiyorum :)

      Sil
  19. saçlarınız gerçekten çok güzel olmuş:)
    rica etsem kuaförün numarasını ve adres bilgisini bana da gönderebilir misiniz?:)
    şimdiden çok teşekkürler

    gemini_nazmiye@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazmiye Hanım, mail attım size.

      Sil
    2. mailiniz?

      Sil
    3. çok güzel olmuş kuaförün adresini alabilir miyim?

      Sil
    4. s. korkmaz, mail adresinizi verirseniz ayrıntılı bir şekilde mail atayım. Benim yaptırdığım yerden daha iyi yapan bir yerde bir arkadaşım yaptırdı, orayı önereyim size.

      Sil
    5. Adsız, mail adresim guzelliknehri@gmail.com

      Sil
  20. Mail olarak adresi bana da yazarmisinz ayse.nur.76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  21. kızlar ben evde kendim yaptım, çok kolay. Kuaföre boşuna para vermeyin. İpek gibi yumuşacık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsiz, hangi urunu kullandiniz acaba ve nasil uyguladiniz evde yapilabiliyorsa en iyisi evde yapmak katiliyorum.

      Sil
  22. Kuaförün adresini bana da gönderebilir misiniz, çok beğendim , isik_selin@windowslive.com , yaptırmayı düşünüyorum epeydir ama güvenebileceğim bir yer bulamıyordum , şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  23. saçlarım dalgalı , arkadaşınızın tek seferde yaptırdığı kuaförün adresini gönderebilir misiniz? yani nereyi tavsiye edersen, isik_selin@windowslive.com çok acil ve önemli :)

    YanıtlaSil
  24. selam, kuaförün adresini ben de alabilir miyim? Mail adresim: doriannavert@hotmail.com, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. selam, kuaförün adresini ben de alabilir miyim? Mail adresim: doriannavert@hotmail.com, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. merhaba kuaförün adresini ben de alabilir miyim? Mail adresim: doriannavert@hotmail.com, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. merhaba bende kuaförün adresini alabilirmiyim mail adresim : gayeunaldi@hotmail.com

    YanıtlaSil
  28. Kuaförün adresini alabilir miyim? mugeu92@gmail.com teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba ben de kuaförün adresini rica edicektim yasamkentte oturuyorum ve kabarık kıvırcık saçlarım için tek çözüm bu sanıyorum. Kaliteli bi yer önermeniz harika oldu. bbegmacar@gmail.com çok tesekkürler

    YanıtlaSil
  30. Merhaba kuaförün adresini ben de alabilir miyim? Çok teşekkürler. bbegmacar@gmail.com

    YanıtlaSil
  31. Merhaba hangi kuaförde yaptırdınız öğrenebilir miyim? teşekkürler guranho@yahoo.com

    YanıtlaSil
  32. merhaba hangi kuaförde yaptırdınız öğrenebilir miyim? tesekkürler
    guranho@yahoo.com

    YanıtlaSil
  33. MERHABA BANADA MAİL ATARMISINIZ. BU ARADA SAÇINIZ COK GUZEL OLMUŞ :)
    seldaoguzek@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. Bana da kuafor bilgilerini gonderebilir misiniz acaba :) cok tskler... Mailim : bilgedev09@gmail.com

    YanıtlaSil
  35. Bana da gonderebilir misiniz acaba bilgedev09@hotmail.com tskler

    YanıtlaSil
  36. Bana da kuafor bilgilerini gonderebilir misiniz acaba :) cok tskler... Mailim : bilgedev09@gmail.com

    YanıtlaSil